Ervin

Komolyzenei koncertek az Uránia mozivásznán

2013.12.27. 16:08

Programkereső

Az Uránia Nemzeti Filmszínház ünnepi programsorozata keretében műsorra kerül Anna Netrebko és Dimitrij Hvorosztovszkij nagy sikerű moszkvai koncertje, Szilveszter napján élő közvetítésben látható a Berlini Filmharmonikusok újévi gálakoncertje, majd a Három Tenor legendás 1990-es római koncertje zárja a sorozatot.

Anna Netrebko és Dimitrij Hvorosztovszkij - az operavilág két állócsillaga, a Metropolitan Opera, a La Scala és a Royal Opera House sztár fellépői - elsöprő sikerű koncertet adtak 2013 júniusában, 7500 rajongó előtt a moszkvai Vörös Téren. Az előadásról készült közel kétórás koncertfilmen az Uránia látogatói is élvezhetik a legismertebb operaslágereket, áriákat és duetteket a két világsztár előadásában, akik többek között a Tosca, az Anyegin, A trubadúr, a Rigoletto és a Nabucco operákból, valamint ismert operettekből - többek közt a Csárdáskirálynőből - adnak elő részleteket, a Jevgenyij Szvetlanov Orosz Állami Akadémia Szimfonikus zenekara és az Akadémiai Nagykórus kíséretében.

Anna Netrebko- Dimitrij Hvorosztovszkij
Anna Netrebko- Dimitrij Hvorosztovszkij

December 31-én kora este egy igazi különlegesség várja a klasszikus zene rajongóit: 17:30-tól élő közvetítésben kapcsolja az Uránia a  Berlini Filharmonikusok újévi gálakoncertjét, melynek keretében Brahms, Prokofjev, Dvořák és Hacsaturján válogatott műveit Sir Simon Rattle vezényli. A közel kétórás koncerten szólistaként közreműködik a virtuóz zongoraművész Lang Lang is.

Végül a három világsztár, Luciano Pavarotti, Plácido Domingo és José Carreras legendás, a római Caracalla-termákban előadott 1990-es áriakoncertjének felvétele kerül műsorra az újév első hétvégéjén, január 4-én. A digitálisan felújított felvételen a három tenor a legismertebb operákból ad elő áriákat - köztük Pavarotti híres Nessun Dorma-ját - valamint Broadway-slágereket és klasszikus nápolyi dalokat, a Római Operaház énekkara és a Maggio Musicale Fiorentino szimfonikus zenekar kíséretében, vezényel Zubin Mehta.