Konrád

Pókember végleg elbukott

2014.01.08. 16:53

Programkereső

Utoljára játszották New Yorkban a Pókember című musicalt, a Broadway történetének legköltségesebb és különféle tragédiákkal kísért bukását.

A darab vasárnap este búcsúzott a közönségtől. Ahhoz, hogy a musical a ráfordított 75 millió dollárt (16,52 milliárd forintot) visszahozza, legalább hét évig műsoron kellett volna tartani - becsülte a The New York Times. A Foxwood Színház azonban három év után megelégelte a kudarcot, és levette a műsorról a világsajtóban is gyakran emlegetett darabot.

Spider-man - Turn off the dark
Spider-man - Turn off the dark

 A Pókember eleinte a sok késlekedés, majd a balul sikerült kaszkadőrmutatványok és a megsérült színészek miatt került a hírekbe, később pedig a lanyhuló érdeklődésről írtak a sajtóban. A bukás ellenére szó van arról, hogy a musical Las Vegasba költözik.

A 2011. júniusi bemutató idején még nagy volt a darabot övező izgalom és érdeklődés: a premieren jelen volt lányával Bill Clinton volt amerikai elnök és Andrew Lloyd Webber zeneszerző. A darab zenéjét a U2 két tagja, Bono és a zenekar gitárosa, The Edge írta. A The New York Times szerint az utolsó előadáson egyikük sem volt jelen.