Gertrúd, Patrik

Musicalként debütál a Vissza a jövőbe

2014.02.01. 11:39

Programkereső

Musicalváltozatban debütál Robert Zemeckis harminc éve forgatott, Vissza a jövőbe című filmje a londoni West Enden 2015-ben.

A darab producerei január 30-án számoltak be arról, hogy a sci-fi vígjátékból adaptált musical bemutatóját a film születésének 30. évfordulójára időzítették. Ha a színmű sikert arat a brit közönség körében, a Broadwayra is átkerülhet az előadás.

A szövegkönyvet Zemeckis, Bob Gale és Jamie Lloyd írja, a zenét és a dalokat pedig Alan Silvestrire és Glen Ballardra bízták. Az előadást Lloyd rendezi.

Vissza a jövőbe - Jelenet a filmből
Vissza a jövőbe - Jelenet a filmből

Az 1985-ös filmben Marty McFly visszarepül az időben, és 1955-ben érkezik szülővárosába, ahol mindent elkövet, hogy tinédzser korú szülei egymásra találjanak, és családot alapíthassanak.

Az egykori produkció - amelyben Christopher Lloyd, Crispin Glover és Lea Thompson alakította a további főszerepeket - akkora kasszasiker lett, hogy két folytatás is készült hozzá 1989-ben és 1990-ben.

A Oscar-díjas Zemeckis rendezőként a Vissza a jövőbe-trilógián kívül olyan nagy sikerű filmeket készített, mint a Forrest Gump, a Polar Expressz vagy a Számkivetett. A hatszoros Grammy-díjas Silvestri számos Zemeckis-film zenéjét komponálta, köztük a Forrest Gumpét és a Számkivetettét is.