Csilla, Noémi

Már kétéves a Moltopera

2014.02.07. 09:26

Programkereső

Február 7-én, a Nádor Teremben ünnepli az évfordulót a fiatal operatársulat.

"Erősen startol a Moltopera" címmel adtunk hírt először szinte napra pontosan két évvel ezelőtt  a Moltopera születéséről, most pedig az azóta színpadra került előadások részleteiből láthatunk majd válogatást a legelső koncert helyszínén, a Nádor Teremben.

Varázsfuvola, Bohémélet, Parasztbecsület, A denevér és más operák fémjelzik majd az elmúlt két esztendőt, amely során a Sziget Fesztiváltól a Művészetek Palotáján át a Pécsi Nemzeti Színházig, sőt Németországig vezetett a fiatalok útja. Ráadásul az egyébként is gálaszerű műsort jazz acapella (a grazi Vocal Totalon ezüs minősítést szerző, különleges feldolgozásaikról ismert Windsingers) és a magyar Bobby McFerrinként is emlegetett Kayamar teszi még eklektikusabbá.

A Moltopera Társulat Bohémélet-keresztmetszete a Pécsi Nemzeti Színházban
A Moltopera Társulat Bohémélet-keresztmetszete a Pécsi Nemzeti Színházban

"Családias közös ünneplésre invitáljuk azokat, akik eddig szorítottak nekünk, bemutatjuk mit értünk el és bemutatjuk egy új kezdeményezésünket, a Moltopera kereteit az operán túl terjesztő Perspektivartot - de erről majd a helyszínen" - fogalmazott Ágoston László, a Moltopera vezetője.

A két évvel ezelőtti fellépők nagy része már neves házak szólistája (Gradsach Zoltán, Vámosi Katalin és Sipos Marianna a Magyar Állami Operaházban is bemutatkozott már), de a jelenlegi szereplők között is találhatunk ismerős neveket, mint az Armel versenyen is eredményes Szakács Ildikó és Haris Nadin vagy például a Wagner-napokon kis szerepben bemutatkozó ígéretes basszista, Pintér Dömötör.

Aki fiatal és lelkes operaénekeseket szeretne látni, esetleg kíváncsi, hogy hogyan kerül a Windsigners és Kayamar egy ilyen estébe, látogasson el a Nádor Terembe február 7-én.