Beáta, Izolda, Lea

Ion Marin és Baráti Kristóf az Operában

2014.03.04. 13:02

Programkereső

Március 10-én újabb különleges hangversennyel jelentkezik a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara – az Opera együttese. Az estet a világhírű karmester, Ion Marin dirigálja, közreműködője pedig Baráti Kristóf hegedűművész, a világ leghíresebb koncerttermeinek állandó vendégfellépője.

A műsor Glinka Ruszlán és Ludmilla című művének nyitányával indul, majd Baráti Kristóf tolmácsolásában Prokofjev II. (g-moll) hegedűversenye csendül fel. A programot Stravinsky A tűzmadár című remeke zárja, méghozzá az eredeti balett-verzió, amelyet a szerző Gyagilev megbízásából 1910-ben komponált az Orosz Balett számára.

Ion Marin
Ion Marin

A Svájcban élő Ion Marin karmester operakarmesterként is nemzetközileg jegyzett dirigens, Párizsban, New Yorkban, Los Angelesben, Zürichben, és szerte a világon a legnevesebb rendezőkkel dolgozik együtt. Koncertkarmesterként ugyancsak a legnevesebb előadókkal és zenekarokkal lép fel, többek közt a Berlini Filharmonikusok, a Bajor Rádiózenekar, a lipcsei Gewandhaus Zenekar, a Londoni Filharmonikusok, az Izraeli Filharmonikusok és a Francia Rádiózenekar élén aratott sikereket. Budapesti fellépése a Magyar Állami Operaház színháztermében, március 10-én 19.30-kor kezdődik.