György

Boross Csilla melbourne-i sikere

2014.05.01. 12:41

Programkereső

Verdi Az álarcosbál című művében nyújtott alakításáért Boross Csilla magyar szopránnak ítélték oda a Green Room Awards elnevezésű díjat, amellyel a melbourne-i színházi világ legjobbjait ismerik el ötvennyolc kategóriában.

A díjat 1984 óta adják át a színház, a tánc, az opera és a kabaré területén azoknak, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtottak művészeti vagy technikai téren. Idén április 28-án osztották ki. Az opera területén kiosztott díjak közül a Nixon Kínában című darab vitte el a legtöbbet, összesen négyet.

Boross Csilla az Ausztrál Opera (Opera Australia) előadásában énekelte Amelia szerepét. Verdi operájának színrevitele az év nyolc hónapjában Sydneyben, a fennmaradó négy hónapban pedig Melbourne-ben látható.

Boross Csilla
Boross Csilla

Boross Csilla Washingtontól Rómán át Sanghajig a világ számos operaházában énekelt már. 2010-ben Prágában megkapta a rangos cseh kulturális elismerést, a Thália-díjat.  A budapesti Operaházban a következő évadban többek közt a Tosca és az Aida címszerepét, valamint a Tannhäuserben Vénusz és Erzsébet szerepét énekli.