Béla

Bemutatták Kovalik Árnyék nélküli asszonyát

2014.06.18. 11:54

Programkereső

Kovalik Balázs rendezésében mutatták be Richard Strauss Az árnyék nélküli asszony című operáját június 14-én a Lipcsei Operaházban.

Kovalik Balázs legújabb németországi rendezését szakmai és közönségsiker fogadta - olvasható a szervezők közleményében. Mint írják, a Richard Strauss-év tiszteletére bemutatott, Az árnyék nélküli asszony című opera megrendezésének lehetőségével a lipcsei operaház Kovalik Balázs sokéves németországi művészeti munkáját is elismerte.

Kovalik Balázs
Kovalik Balázs

A produkciót nagy várakozás előzte meg, hiszen csaknem ötven év után vitték ismét színre az operát a német városban. A művet a rendező és Heike Scheele díszlettervező tizenhat fantasztikus-szürreális színpadi térben játszatja. Kovalik Balázs látványos képekkel ellenpontozza Hugo von Hofmannsthal szövegének nehezen értelmezhető részeit. Az előadás megmutatja, hogy az emberiesség lényege a szenvedésre és a részvétre való képesség.

A későromantikus opera csúcspontjának tartott, hatalmas apparátust felvonultató mű szereplői között van Burkhard Fritz (A császár), Simone Schneider (A császárné), Jennifer Wilson (A kelmefestőné), Thomas J. Mayer (Barak) és a Dajkát alakító Doris Soffel. Az előadást a színház főzeneigazgatója, Ulf Schirmer vezényli. A produkció jelmeztervezője Sebastian Ellrich. Az árnyék nélküli asszony további előadásait június 21-én, 24-én, 28-án, október 3-án és november 23-án láthatja a közönség.