Gerzson

Macskák a moziban?

2014.07.10. 13:34

Programkereső

Filmre akarja vinni Macskák című musicaljét Andrew Lloyd Webber, akinek ezt a művét, valamint egy másik nagysikerű musicaljét, az Evitát ősztől ismét műsorra tűzik a londoni West Enden.

A Macskák december 6-tól lesz műsoron tizenkét héten át a London Palladiumban, az Evita pedig szeptembertől ötvetöt előadás erejéig lesz látható a Dominionban.

Macskák
Macskák

"Nagyszerű dolog, hogy másodszor is műsorra tűzik a darabokat" - mondta Webber, amikor az egyik londoni színházban ismertette az új bemutatókkal kapcsolatos elképzeléseket. Mint elmondta, fontolóra veszi azt is, hogy más sikermusicaljeit, mint Starlight Expresst vagy Az operaház fantomját is újfent színpadra állítsák. 

"Nagyon lehetséges, hogy átgondolom egy-két másik darabom újbóli műsorra tűzését is... A másik dolog, ami ezekkel a darabokkal megtörténhet, az, hogy filmre visszük őket. Figyelemre méltó tárgyalások folynak arról, hogy legalább a Macskákból csináljunk filmet - tette hozzá.

A Macskákat, amelyet T.S. Eliot műve nyomán írt Webber, rekord ideig, 21 évig játszották, csaknem kilencezer előadása volt, kitüntették Laurence Olivier-díjjal, Tony-díjjal és Grammy-díjakkal is. Csaknem harminc országban mutatták be, tíz nyelvre fordították le, és világszerte több mint 50 millióan látták.