Orbán

Játékos Muzsika Kertesi Ingriddel

2014.11.26. 08:00

Programkereső

Az Óbudai Társaskörben havonta jelentkező, élő zenei vetélkedőn Czigány György tesz fel kérdéseket az elhangzó zeneművekkel kapcsolatban.

"Fölcsillantok távolinak látszó asszociációkat, kósza ötleteket a várt zenével kapcsolatban, s ha nevetünk is eközben, akkor senki sem pironkodik tévedésein, hiszen azok épp oly fontosak a játék számára, mint a telitalálatok. Így nem az emberi méltósággal játszunk, hanem épp a játék méltóságában élvezzük a szokottnál talán kicsit jobban is a zenét." - mondta Czigány György.

Kertesi Ingrid
Kertesi Ingrid

A december 3-i délutánon az idén pályafutásának harmincadik évfordulóját ünneplő Kertesi Ingrid lesz az Óbudai Társaskör vendége. A lírai szoprán a 2014/2015-ös évadban éppen három évtizede énekel a Magyar Állami Operaházban. Jubileumi előadásán, október 1-jén Adina szerepében állt színpadra, majd az Opera fennállásának 130. évfordulójára szervezett esten a tőle megszokott magas művészi színvonalon alakította a Bánk bán Melindáját.  A nőalak az évek során az énekesnő emblematikus szerepévé vált. Pályáját - amelynek állomásai között koncertpódiumok mellett számos európai operaház is megtalálható - a szakmai sajtó mindvégig elismeréssel méltatta. Az operaszerepek mellett ária- és dalestek közreműködőjeként a művésznő gyakori vendége az Óbudai Társaskörnek is.

Kérdésünk: Mely operában lesz látható Kertesi Ingrid 2015 tavaszán a Magyar Állami Operaházban?

A helyesen válaszolók közül két szerencsés a Fidelio vendégeként ellátogathat partnerével a december 3-án 17 órakor kezdődő koncertre az Óbudai Társaskörbe.