Zsuzsanna

Derrick Ballard karácsonyi dalestje

2014.12.01. 18:10

Programkereső

A basszabriton december 8-án 14-21. századi angol és francia dallamokat, feldolgozásokat és átiratokat ad elő az Óbudai Társaskörben Szennai Kálmán zongorakíséretével.

A basszbariton Derrick Ballard igen kedvező fogadtatásban részesült mind az észak-amerikai, mind az európai opera- és hangversenyszínpadokon. Weber Bűvös vadász című operájában debütált, melyről a zenei szaklapok elragadtatottan számoltak be: "Derrick Ballard Kaspar szerepében kitűnik hangjának rendkívüli teltségével és a színészi játékában érvényesülő színekkel, melyekkel a külső önbizalom és a belső vívódás feszültségét festi meg." (Opera News). „Meleg tónusú és virtuóz hangja egyaránt alkalmassá teszi operaszerepek megformálására és koncertáriák előadására a barokktól a modern zenéig." (Opernwelt)

Derrick Ballard
Derrick Ballard

Szennai Kálmán a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zenetudományi- és karmesterképző tanszakának elvégzése után Oberfrank Géza hívására a Magyar Állami Operaház korrepetitora, később karmestere lett. Karmesterként 1999-ben debütált Vukán György Black Advent című operájával, azóta számos koncertet, valamint operaelőadást dirigált itthon és külföldön egyaránt.

Kérdésünk: Hány téma szerint csoportosította Derrick Ballard december 8-i estjének programjában a karácsonyi dalokat?

A helyesen válaszolók közül egyvalaki partnerével a Fidelio vendégeként ellátogathat a december 8-án 19 órakor kezdődő koncertre az Óbudai Társaskörbe.