Emőke

Sting - ahogy még sosem látta!

2014.12.10. 13:25

Programkereső

Hatalmas sikerrel debütált a Broadwayre írt első musicalje, a The Last Ship (Az utolsó hajó) december 9-ei előadásán Sting, a Grammy-díjas előadó a jegyeladások fellendítése érdekében csatlakozott a darab szereplőgárdájához.

A The Neil Simon Theatre közönsége felállva ünnepelte a rocksztárt, aki a fülsiketítővé erősödő tapsvihar ellenére nem jött előre külön meghajolni, hanem a többi szereplővel együtt fogadta a gratulációt. "Ez játék. Szórakoztatónak kell lennie, és ez nagyon is az. A közönség teljesen velünk volt. Nagyon jókedvűek voltak, akárcsak a szereplőgárda. Csodálatos élmény volt" - mondta az előadást követően Sting, aki egy hajógyári művezetőt alakít a darabban.

A zenész északkelet-angliai szülővárosában, a hajóiparáról ismert Wallsendben játszódó musical október 26-án debütált a Broadwayn, és vegyes kritikákat kapott. A dicséretek többsége Sting dalaira vonatkozott. A félig önéletrajzi ihletésű történet egy tékozló fiúról szól, aki visszatér szülővárosába, hogy visszaszerezze a lányt, akit évekkel korábban elhagyott. Hazatérve azonban azzal szembesül, hogy a helyi munkások elveszítették az állásukat, és előrukkol az ötlettel, hogy építsenek egy utolsó hajót, megmutatva, mire is képesek.

A 15 millió dolláros produkció jegyeladásai a bemutató óta igencsak akadoztak, ami részben a darab témájának tudható be. Sting reményei szerint azonban beugrásával növelni tudja a produkció népszerűségét és a heti bevételeket is. "A darab írásakor nem állt szándékomban csatlakozni a stábhoz, de segíteni akartam a produkción. Nehéz új musicallel előrukkolni a Broadwayn. Nekünk volt egy titkos fegyverünk, amit be is vetettünk" - mondta a zenész. Sting barátjától, Jimmy Nail brit színész-énekestől vette át a hajógyári művezető szerepét. Nail a közönség soraiból nézte végig a december 9-ei előadást, amelyet egyedülálló élménynek nevezett.   

The Last Ship (Fotó: Joan Marcus, forrás: www.thelastship.com)
The Last Ship (Fotó: Joan Marcus, forrás: www.thelastship.com)

A korábbi bejelentés szerint a rocksztár január 10-éig heti nyolc alkalommal lép színpadra a The Neil Simon Theatre-ben. A többszörös Grammy-díjas Stinget utoljára Kurt Weill Koldusoperájának feldolgozásában láthatta a Broadway közönsége. A The Last Ship szövegkönyvét a Pulitzer- és Tony-díjas Brian Yorkey, és a szintén Tony-díjas John Logan írta. A darabot az ugyancsak Tony-díjas Joe Mantello rendezte. A musical eredeti hangfelvétele december 16-án jelenik meg.