Zsuzsanna

Plusz előadások a Szegedi Szabadtéren

2015.01.07. 14:04

Programkereső

Időarányosan a tavalyi rekordévnél is több jegy és bérlet kelt el a Szegedi Szabadtéri Játékok idei évadjára, ezért újabb előadásokat hirdettek meg a legnépszerűbb darabokra - jelentette be Harangozó Gyula, a fesztivál művészeti igazgatója január 7-én a Tisza-parti városban.

A tavalyi legnagyobb sikert a Mamma Mia! aratta. Az ABBA-musicalre idén szinte minden belépő elkelt, ezért egy újabb előadást iktattak be július 16-ára - mondta a Kossuth-díjas táncművész a fesztivál sajtótájékoztatóján. A nyomorultak ősbemutatója harminc évvel ezelőtt volt, és a darabot rá három esztendővel Szegeden is láthatta a közönség. Ez a musical is rendkívül népszerű, így az eredetileg meghirdetett öt előadás helyett hat alkalommal játsszák majd a Dóm téren.

A Dóm előterében (Forrás: Szegedi Szabadtéri Játékok)
A Dóm előterében (Forrás: Szegedi Szabadtéri Játékok)

A művészeti igazgató elmondta, hogy az idei évadra - részben a karácsonyt megelőző országos kampánynak köszönhetően - a tavalyinál 10 százalékkal több belépő kelt el, összesen 20 ezer jegy és bérlet talált gazdára. A bérletek elsősorban a szegediek körében népszerűek. Január 7-től új, a most meghirdetett két előadást is tartalmazó bérletkonstrukciók közül választhatnak a nézők. A Mamma Miát a Tévedések vígjátékával és Az álarcosbál c. operával is meg lehet nézni, A nyomorultakat pedig a Shakespeare-vígjátékkal és a Szabó Magda örökzöld regényéből színre állított Abigél c. musicallel is. Két előadásra szóló bérlet már 7200 forinttól kapható, a legmagasabb kategóriájú bérlet ára 29900 Ft.

Herczeg Tamás igazgató elmondta, a Dóm rekonstrukciója még folytatódik, ezért a színpadot 2014-hez hasonlóan újra a Dómmal szemközt állítják föl. A fesztivál kezdetére a felszíni munkák azonban már befejeződnek, így lehetőség nyílik arra, hogy fejlesszék a közönséget kiszolgáló létesítményeket.