Emma

A Magyar Állami Operaház a világ legjobb koncerttermei között

2015.03.09. 16:48

Programkereső

A listát a Telegraph állította össze, a Magyar Állami Operaház mellett a Sydney-i Opera vagy épp a Royal Albert Hall is bekerült a legjobbak közé.

Ahogyan már korábban is megírtuk, Nagy-Britanniában heves vita alakult ki arról a koncertteremről, amelyet Sir Simon Rattle londoni visszatérése alkalmából építtetne a város. A kezdeményezésre válaszul a Telegraph most összegyűjtötte a világ legjobb hangversenytermeit - ahová többek között a Magyar Állami Operaház is bekerült. A lap szerint ha a londoni városvezetés valóban egy új koncerttermet tervez, minimum ezzel a tíz, mind akusztikai, mind építészeti szempontból meghatározó komolyzenei intézménnyel kell felvennie a versenyt.

Magyar Állami Operaház épülete
Magyar Állami Operaház épülete

Ha érdekli a maradék kilenc intézmény is, nézze meg a Telegraph összeállítását - ha másért nem, a képek miatt mindenképp érdemes. A cikk érdekességként azt is megemlíti, hogy a Magyar Állami Operaház színpadát akár ki is bérelhetjük egy romantikus vacsora erejéig. A szolgáltatásért felelős Four Seasons kérdésünkre elmondta, hogy a terem bérleti díja 75 ezer eurónál kezdődik, ám ebben a vacsora még nincs benne. Ha szerkesztőségünk választhatna, feltétlenül a Mefistofele díszletei közül ugrana fejest a kézzel fogott Szent Jakab kagylókba!