György

Szereti a zenés darabokat? Akkor ezt nézze meg!

2015.03.12. 16:33

Programkereső

Március 13-án mutatja be a Budapesti Operettszínház legújabb előadását, az Én és a kisöcsémet, olyan közreműködőkkel, mint a színházba hosszú kihagyás után visszatérő Szinetár Dóra, Dolhai Attila vagy Jordán Tamás.

Az Én és a kisöcsém 1934-es százas szériát megért operettszínházi ősbemutatója óta is rendületlenül vissza-visszatérő sikerdarabja a magyar színházak repertoárjának. Most Lőrinczy Attila átdolgozásában, Bolba Tamás nagyzenekari hangszerelésében, Lőcsei Jenő koreográfiájával kerül színre. A Rómeó és Júlia musical legendás párosa, Szinetár Dóra és Dolhai Attila ezúttal Kató és Andersen szerepében bizonyít, Mészáros Árpád Zsolt pedig az operett világában most debütáló fiatal művészt, Simon Pannát kapja partneréül. Kabos Gyula egykori szerepében, vendégként Jordán Tamás és az Operettszínház kedvelt komikusa Faragó András látható.

Dolhai Attila és Szinetár Dóra
Dolhai Attila és Szinetár Dóra

Hogy mi lehet a mű örök sikerének titka? Talán az, hogy ebben a darabban minden együtt van, ami a zenés előadásokat élteti - jól megrajzolt figurák, fergeteges humorral megírt fordulatos történet, szellemes szövegű örökzöld slágerek, mint például az Egy kicsit angyal legyen, egy kicsit démon..., és a Ma Velence szebb, mint máskor...

És történik mindez a költői nevű Zabakol tápszergyárban, illetve Velence színpompás kulisszái közt. Bolondos hőseink átöltözések, szerepjátékok és titkos küldetések közepette keresik igazságukat és boldogságukat.