Emma

Két operaénekes is utazott a lezuhant repülőjáraton

2015.03.25. 10:58

Programkereső

Maria Radner és Oleg Bryjak is a repülőszerencsétlenség áldozatai között van – erősítette meg a barcelonai Gran Teatre del Liceu.

Az énekesek Wagner Siegfried című operáját adták elő a barcelonai operaházban, a vendégszereplés után pedig a Germanwings Barcelonából Düsseldorfba tartó járatával akartak hazatérni.

Maria Radner 2010-ben mutatkozott be első ízben a Salzburgi Ünnepi Játékokon, ahol előbb az Elektrában, majd az Árnyék nélküli asszonyban szerepelt. Strauss-művek mellett gyakran tűnt fel Wagner-operákban is, Radner 2012-ben debütált a Metropolitanben, ahol az Istenek alkonyában kapott szerepet, Barcelonában a katasztrófa előtt a Siegfried Erdáját énekelte, idén augusztusra pedig meghívást kapott a Bayreuthi Ünnepi Játékokra. Az énekesnő férjével és gyermekével utazott a Germanwings meghibásodott járatán.  

Oleg Bryjak 1991-ben szerződött a Badisches Staatstheaterhez, a düsseldorfi és duisburgi székhelyű Deutsche Oper am Rheinnak pedig az 1996/97-es évad óta volt tagja. Fellépett többek között a Bécsi Állami Operaházban, a Bajor Állami Operaházban, a Covent Gardenben és a Bayreuthi Ünnepi Játékokon - utóbbin, akárcsak Barcelónában, Albercih szerepét öltötte magára.