György

Tosca a Szentmargitbányai kőfejtőben

2015.05.04. 08:42

Programkereső

Játsszon a Fidelióval és legyen ott a Tosca valamely előadásán a Szentmargitbányai kőfejtőben!

Puccini megkapó darabja nemcsak az operával barátkozók, hanem a vérbeli operarajongók ízlését is kielégíti: az operában mesterien szövődnek egy tragikus szerelmi történet drámai fordulatai egy krimibe illő cselekménysorozattal. 2015 júliusától augusztusig láthatjuk Robert Dornhelm rendezésében Puccini Tosca című operáját a Fertő-tó ausztriai oldalán, Szentmargitbányán található kőfejtőben.

Tosca a Szentmargitbányai kőfejtőben
Tosca a Szentmargitbányai kőfejtőben

Aligha kaphatna az eredeti szakmáját tekintve filmrendező Dornhelm testhezállóbb feladatot, mint a tüzes operadíva, Floria Tosca és a festő, Mario Cavaradossi tragikus szerelmi történetének drámai fordulatokban, krimibe illő cselekménysorozatokban gazdag történetének színpadra vitelét. Segítségére lesz ebben a fiatal díszlettervező, Anna Bergman, akit a kőfejtő természetes kulisszái mellett Róma monumentális épületei ihlettek meg. A rendezőpáros törekvése, hogy a közönség tagjai a kőfejtőbe való belépésüktől fogva a történet részévé váljanak, érzelmileg azonosulhassanak a szereplőkkel, és miközben a helyükre sétálnak, úgy érezzék, mintha Róma angyalai mellett haladnának.

Tosca a Szentmargitbányai kőfejtőben
Tosca a Szentmargitbányai kőfejtőben

Az opera színpadképéért Amra Bergman díszlettervező felel. Amrát a díszlet megalkotásakor római emlékei inspirálták. A zenei vezető szerepét Michael Güttler, korunk egyik legünnepeltebb fiatal karmestere vállalta el. Güttler lelkesen nyilatkozott arról, hogy napjaink legkiválóbb művészeinek előadásában csendülnek majd fel a népszerű opera dallamai 2015 nyarán a kőfejtőben. Tosca szerepében láthatjuk többek között Alexia Voulgaridou-t és Amanda Echalazt, Cavaradossit Andréa Caré és Yusif Eyzvazov, a korrupt Scarpia-t Marco Vratogna és Davide Daniami, míg Angelottit Alessandro Spina és Alexander Krasnov alakítják.

A Szentmargitbányai Kőfejtő a maga nyers, hasadozott sziklás tájával lélegzetelállító kulisszát kínál a nagy olasz operához. A szentmargitbányai Európa egyik legrégebbi kőfejtője, és 2001 óta az UNESCO-világörökség része. A hatalmas kövek, a különleges klíma a szabad ég alatt, a flóra és fauna, és a felejthetetlen művészeti produkció modern infrastruktúrával párosul, mely élmény néhány óra alatt magával ragadja a látogatót.

Időpontok:

Július 8., 9., 10., 11., 17., 18., 19., 24., 25., 30., 31.

Augusztus: 1., 2., 7., 8., 13., 14., 15.

Kérdésünk: Milyen hangnemre írta Puccini Scarpia, a rendőrfőnök szerepét?

A helyesen válaszolók közül egy szerencsés ellátogathat partnerével a Fidelio vendégeként az operára egy általa választott időpontban.