Márk

Éjszakai kvíztúrát rendez az Operaház

2015.05.05. 08:19

Programkereső

Vállalkozó kedvű operarajongók jelentkezését várja az Operaház egy különleges éjszakai kvíztúrára, amelyet május 9-ről 10-re virradóra rendeznek meg az Andrássy úti Ybl-palotában.

"A kiválasztottak az esti előadás után lépnek a már sötétbe burkolózó épületbe, és egy-egy produkció jelmezébe öltözve kell teljesíteniük az éjszakai kvíztúra követelményeit. Lesz izgalom, félelem, élmény, ének, zene és tánc - valamint étel s ital a megfáradt vándoroknak. Hálózsákot hozni kell. Szabadulás a démonoktól: hajnali 6 órakor, a színpadi műszak érkeztével" - olvasható az Operaház beharangozójában. A kvíztúra feladatainak végrehajtása után a résztvevők mini performanszokat adnak elő az Operaház által delegált zsűri előtt, majd eredményhirdetéssel zárul a program. A jelentkezéseket 2015. május 6. 12.00 óráig várják a terjvissza@opera.hu e-mail címre. A beérkező jelentkezéseket követően 2 napon belül elektronikus úton értesítik azokat, akik lehetőséget nyertek a rendezvényen való részvételre.

Magyar Állami Operaház épülete
Magyar Állami Operaház épülete

A Magyar Állami Operaház idén tavasszal csatlakozott az Opera Europa partnerszervezeteinek gyakorlatához, így az Európa Napjához (május 9.) legközelebb eső hétvégén tartott Európai Opera Napok (European Opera Days) keretében most először rendezik meg az éjszakai kvíztúrát.