Béla

Megbukott a Doktor Zsivágó musicalváltozata

2015.05.05. 12:21

Programkereső

A kritikusok által alaposan lehúzott Doktor Zsivágó című musical utolsó előadásait láthatja a héten a New York-i közönség, a darab lekerül a Broadway programjáról.

A darab producerei május 4-én bejelentették, hogy a Tony-díjas Des McAnuff rendezésében futó musical utolsó előadása május 10-én lesz.  A cári Oroszország utolsó napjaiban és az 1917-es bolsevik forradalom kezdetén játszódó romantikus történet alapjául Borisz Paszternak azonos című regénye szolgált. A főszerepeket Tam Mutu, Kelli Barret és Lucy Simon alakítja. A március 27-től futó darab 26 bemutató előtti előadást és 23 előadást élt meg. A musical szövegkönyvét Michael Weller írta, a zenéjét a Grammy-díjas Lucy Simon szerezte, a dalszövegeket Michael Korie és Amy Powers írta. A koreográfia Kelly Devine munkája, a színpadképet Michael Scott-Mitchell jegyzi, a jelmezeket pedig Paul Tazewell készítette.

Doktor Zsivágó - Julie Christie és Omar Sharif (Forrás: Port.hu)
Doktor Zsivágó - Julie Christie és Omar Sharif (Forrás: Port.hu)

A kritikusok alaposan megbírálták az előadást, és a darab várakozások alatti nézőszámot hozott, a Broadway egyik leggyengébb bevételét produkálta. A múlt héten 43 százalékos volt a nézettsége, a lehetséges 1,2 millió dolláros jegybevételből csak 515 milliót hozott.

Borisz Paszternak regényének 1965-ben született filmváltozatában Omar Sharif, Julie Christie, Geraldine Chaplin, Rod Steiger és Alec Guinness nyújtott emlékezetes alakítást. A produkciót tíz Oscarra jelölték, de csak öt Oscar-díjat kapott, és ugyanabban az évben öt Golden Globe-díjat is kiérdemelt.