Emil, Csanád

Díjnyertes brit rendezés a Vigadóban

2015.09.03. 15:51

Programkereső

Játsszon a Fidelióval és legyen ott Ön is a Vigadóban, ahol élőben nézheti végig a Royal Opera House évadnyitó közvetítését.

A Royal Opera House élő opera- és balettközvetítéseinek új évadát szeptember 22-én a Rómeó és Júlia nyitja, a közreműködő ezúttal is a Royal Opera House Zenekara. A Pesti Vigadó ez alkalommal is szeretettel várja Sinkovits Imre Kamaraszínházában bérletes és alkalmi nézőit.

Kenneth MacMillan híres balettrendezése Shakespeare romantikus tragédiájának és Prokofjev rendkívüli zenéjének házasságából született. Ez a rendezés a gőgös Verona utcáin zajló élet megannyi erőteljes színét, párbajokat és bálokat is felvillant, de MacMillan egy percig sem téveszti szem elől a leglényegesebbet: a fiatal pár összetett érzelemvilágát, elsősorban Júliáét, amint az első szerelem földöntúli boldogságától eljut sorsának sokkszerű, felnőtt fejjel való megértéséig. Júlia minden balerina szerepálma, és MacMillan rendezése ma, félszáz évvel a premier után éppoly mélyen megérinti a mai nézőt, mint hajdanán.

A kérdésünkre helyesen válaszolók közül egyvalaki partnerével ellátogathat szeptember 22-én a Vigadóba, a Rómeó és Júlia élő közvetítésére.

Sajnáljuk, ez a játék már lezárult!