Konrád, Tivadar

Így fest majd a Shrek-musical

2015.11.12. 09:56

Programkereső

Az Oscar-díjas animációs filmből készült musical budapesti bemutatóját 2016. május 29-én tartják a Papp László Budapest Sportarénában. Az előadás díszlet-, jelmez és maszktervezője, Erkel László "Kentaur" hivatalos Facebook-oldalán tette közzé a darab első látványterveit.

A budapesti előadás rendezője Szente Vajk lesz, a fordítást is ő készítette Galambos Attilával közösen. Shreket Feke Pál, Fionát pedig Szinetár Dóra alakítja majd a jövő évi gyereknapra időzített premieren.

Fotó: Facebook/Kentaur

A sárkány szerepében Szulák Andrea látható majd, Farquaad nagyúr figuráját Serbán Attila alakítja. A további főbb szerepeket Antal Timi, Danics Dóra, Varhegyi Lucas Palmira, Oláh Gergő, Sári Évi, Szabó Dávid és Veress Mónika játssza. A koreográfus Túri Lajos Péter, a zenei vezető Silló István lesz.

Fotó: Facebook/Kentaur

Az első Shrek-film történetét feldolgozó musical ősbemutatója 2008-ban volt a New York-i Broadwayn, a londoni West Enden 2011-ben debütált, az utóbbi években pedig Európa több országában láthatta már a közönség.

A Dreamworks Animation mozifilmje és William Steig könyve alapján a szövegkönyvet és a dalszövegeket David Lindsay-Abaire készítette, a zene Jeanine Tesori munkája. Az eredeti Broadway-produkciót Jason Moore és Rob Ashford rendezte.

Fotó: Facebook/Kentaur

További képeket itt nézegethet.