Konrád

Rendezők a Csárdáskirálynőről

2015.11.18. 16:47

Programkereső

A 100 éves évforduló apropóján a 7óra7 olyan alkotókkal beszélgetett, akik valamilyen szempontból jelentős előadást rendeztek Kálmán Imre legismertebb operettjéből, a Csárdáskirálynőből.

Hogy a legjobb-e, azt mindenki maga döntse el, ám az aligha vitatható, hogy a Csárdáskirálynő Kálmán Imre legsikeresebb, legtöbbet játszott műve, amely már közvetlenül 1915-ös bemutatója után meghódította az egész világot. Szinetár Miklós szerint a zene a legfontosabb, KERO az operettek örökérvényűségét hangsúlyozza, Mohácsi János a Csárdáskirálynőt épp olyan komolyan veszi, mint egy Csehov-darabot, Alföldi Róbert pedig a magyar virtus megtestesülésének látja a Kálmán-operettet, amelyben egy könnyűvérű nőcske leckézteti meg az urakat.

Csárdáskirálynő
Csárdáskirálynő
Fotó: Budapesti Operettszínház
7ora7-logó.png

A 7óra7 összefoglalójában, amely bemutatja a Csárdáskirálynő első száz évét, valamint beszámol a születésnap alkalmából a Budapesti Operettszínházban rendezett nagyszabású gáláról is, további részleteket olvashatnak a négy alkotó egymástól különböző véleményéről, és a rendezők Csádáskirálynő-emlékeiről is.