Béla

Elvált dívák bevetésen

2015.11.19. 08:32

Programkereső

Mit lehet tenni, ha a nyomulós pasi ujján megcsillan a jegygyűrű? Mi történik, ha a húszéves rajongónak szánt, szexuális kalandra hívó levelet tévedésből a hatvanévesnek küldjük? Mit lehet kezdeni azzal a palival, aki nem hiszi el, hogy a kocsiban talált gatya az övé, ezért féltékenységből az összes saját alsójába csillagot hímez?

A női sors nem egyszerű, tele van őrült érzelmekkel, baklövésekkel és mulatságosan kínos szituációkkal. Ezeket énekli meg Détár Enikő, Koós Réka és Ladinek Judit dögös szerelésben és dögös stílusban a 80-as évek rockslágerein keresztül a Bepastiztunkban. A koncertszerű, monológokkal és dialógokkal tűzdelt produkció műfaja úgynevezett "válás rock&roll",  és ahogy a megjelölés is jelzi, három elvált  barátnőről szól, akik végigkövették egymás szakításait, és gyerekkel, sok magányos év után keresik a boldogságot. 

Détár Enikő, Koós Réka, Ladinek Judit
Détár Enikő, Koós Réka, Ladinek Judit
Fotó: Madách Színház/Mohos Angéla

Molnár Lászlót, a szcenírozott koncert rendezőjét Szirtes Tamás igazgató kérte fel arra, hogy rendezzen a társulat színésznőinek musical-estet. Azt gondolta, hogy inkább egy történetet találna ki a dalok köré a három színésznőre írva.

Fotó: Puskel Zsolt

Molnár László szerint a produkcióban szereplő három nő által azt próbálta megmutatni, hogy egy férfinak mi a véleménye a férfitársairól. "Az ő szemszögükből, de az én véleményemet meséltem. Magamról, a férfitársaimról és a mai párkapcsolatokról" - mondta. A témához illően magyarított dalszövegeket  Galambos Attila fordította, az összekötő szövegeket  Topolicsányi Laura írta. 

Miközben támad a female power, a feltörő emlékeken keresztül felszínre tör rengeteg emlék, amelyeken átsüt az érett női tapasztalat, keserűség és boldogság egyaránt. Hőseink csalódottak, ironikusak és reményteliek egyszerre; tudják, milyen érzés éjszaka egyedül a teraszon üvölteni, vagy a színház ablakán át meredten bámulni a teliholdat, miközben a "szívükön sötét krátert ver a bánat".

Koós Réka
Koós Réka
Fotó: Puskel Zsolt

De minden átélt fájdalom ellenére képesek ismét felizzani, ha egy ígéretes hím felbukkan a színen. Férfi legyen a talpán, aki őket meghódítja. Aki tiszta lapokkal játszik, annak még sikere is lehet, de aki hátsó szándékkal közeledik, harminc gyönyörű köröm tépi ízekre...

Bemutató: 2015. november 19., Madách Stúdió