Csilla, Noémi

Musicalben is szerepel a tehetségkutatót megnyert apáca

2015.11.19. 14:41

Programkereső

Méghozzá mi másban, mint az Apácashow-ban? Cristina Scuccia olasz apáca 2014-ben nyerte meg a The Voice of Italy című tehetségkutatót.

"Biztosan lesznek, akik ellenzik ezt. Ám a színház a legjobb hely arra, hogy találkozzak emberekkel és terjesszem a szeretet üzenetét" - mondta a római sajtótájékoztatón a 27 éves Orsolya rendi szerzetesnővér.

A szicíliai származású Cristina bízik abban, hogy Ferenc pápának nem lesz kifogása színházi szereplése ellen. "Úgy hiszem, hogy támogatna ebben, mert az egyháznak csökkentenie kell távolságát az emberektől" - mondta az éneklő apáca. „Isten olyan tehetséget adott nekem, amelyet nem tarthatok meg magamnak, hanem köteles vagyok megosztani másokkal” - tette hozzá.

A kultikussá vált zenés amerikai filmvígjáték színpadi változatában a valódi apáca Maria Roberta novíciát alakítja, akinek figurája bizonyos hasonlóságokat mutat Cristina saját élettörténetével. "Az apácanövedék egy fiatal lány, aki még nem kapta meg a hívást, és habozik, hogy a külvilágot vagy a zárdát válassza-e. Rengeteg kérdés merül fel benne, de végül teljesen az Úrnak szenteli magát. Lényegében velem is ez történt, amikor választás elé kerültem" - mondta a színésznővé avanzsáló énekesnő-apáca.

Cristina nővér a római színháztól kapott gázsiját karitatív célokra ajánlja fel. A Teatro Brancaccio december 10-től játssza az Apácashow-t, amelyben a főhős, a filmben Whoopi Goldberg által megformált Deloris szerepében Belia Martin spanyol színésznő látható-hallható.