Gábor, Karina, Ders

Jonas Kaufmann a Müpában

2016.02.19. 09:11 Módosítva: 2016-02-19 09:11:02

Programkereső

Jonas Kaufmann dalestet ad a Müpában június 7-én.

A világhírű német tenort Helmut Deutsch kíséri zongorán. A művészek a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben adandó est műsorát később hozzák nyilvánosságra. Ez lesz Jonas Kaufmann első egész estés műsora Magyarországon.

Jonas Kaufmann
Jonas Kaufmann
Fotó: Gregor Hohenberg

Kaufmann ma generációjának legkeresettebb tenorja - ő az „ügyeletes sztártenor". 2013-ban a szerencsésebbek az Operaház koncertjén ezt élőben is megtapasztalhatták. Mi is ott voltunk, és készítettünk vele egy villáminterjút, amit itt olvashat el.

"Wagner kifejezésével élve: Jonas Kaufmann maga az eleven Gesamtkunstwerk, vagyis összművészet. Egyesül benne mindaz, ami egy énekest nem egyszerűen kiválóvá, hanem rendkívüli művésszé tesz. A legfontosabb természetesen a hangja, ez a jellegzetesen sötét színezetű, mégis fényes és tiszta tenor, amely ugyanúgy képes könnyednek és hajlékonynak mutatkozni, mint súlyosnak és drámainak. Mindehhez rendkívüli színészi adottságok társulnak. Ennek köszönhetően repertoárja kivételesen széles, egyaránt énekel Wagnert és Verdit, Beethovent és Puccinit, Richard Strausst, Massenet-t, és természetesen dalokat is" - olvasható a koncert ajánlójában.

Olvassa el itt, hogy Kaufmannak miért Puccini a kedvenc operaszerzője, és ha már itt van, meg is nézheti Kaufmann Puccini-filmjének előzetesét!

Jonas Kaufmann dalestjére a Müpa+ hűségprogram arany és platina szintet elért tagjai csütörtökön 10 órától válthatnak jegyet. A nagyközönség és a Müpa+ hűségprogram alap és ezüst szintjének tagjai számára pénteken 10 órakor indul a jegyértékesítés.

Kaufmann felszólította rajongóit, hogy ne vegyék meg Puccini-lemezét. Ha kíváncsi, mi volt az ügy hátterében, kattintson!

Jonas Kaufmann 2014 októberében már fellépett volna a Müpában, de a koncertet a tenor menedzsmentje megbetegedésre hivatkozva lemondta.