Sándor, Ede

Molnár Leventét visszavárják a Metropolitanbe

2016.05.10. 14:02

Programkereső

Molnár Levente a New York-i Metropolitan Operából tér haza a Miskolci Operafesztiválra, ahol kedvesével, Mester Viktóriával fog fellépni június 13-án.
Molnár Levente
Molnár Levente

Az idei évadban két szerepben láthatta a közönség Molnár Leventét a Metben. Novemberben és áprilisban a Bohémélet című darabban, míg márciusban a Don Pasquale című előadásban állt színpadra.

Marcello szerepét a Bohéméletben énekeltem már több operaházban, tavaly többek között a londoni Royal Opera House-ban is. A Metropolitanben sokat beszélgettünk róla Plácido Domingóval, aki az előadást vezényelte, és a Mester adott nekem néhány jó tanácsot is a szerep megformálásához. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a New York-i Metropolitan Operában énekelhettem, és az is, hogy a közeljövőben visszavárnak

– mondta Molnár Levente.

Saját sikerei mellett több fiatal tehetség útját is egyengeti; meghallgatást szervezett egy fiatal erdélyi baritonnak, Sándor Csabának New Yorkban, és támogatja a Virtuózok több versenyzőjét is. Különdíjakat ajánlott fel, külföldi meghallgatásokat hozott tető alá, és háromállomásos jótékonysági koncertturnét szervezett Székelyföldön, melynek bevételét Böjte Csaba atya gondozottjainak adományozta.

Átadták az idei Liszt-díjakat

Magyarország Kiváló Művésze díjban részesült többek között Sümegi Eszter. Liszt Ferenc-díjat öten érdemelték ki. Erkel Ferenc-díjban ketten részesültek.

A Liszt-díjjal frissen kitüntetett Molnár Levente június 13-tól a Miskolci Operafesztiválon, szokatlan módon és különleges helyszíneken lép fel Bizet Carmen című művében Kero rendezésében. A címszerepet a Magyar Állami Operaház mezzoszoprán énekesnője, Mester Viktória énekli, aki a magánéletben a művész kedvese és gyermeke édesanyja. A pár eddig egyszer, Freiburgban játszott együtt A kékszakállú herceg vára című darabban. Molnár Levente a következő évadban Budapesten is újra énekel, sőt új bemutatója is lesz, méghozzá a Székelyfonó a Magyar Állami Operaházban.

Molnár Levente életútjáról dokumentumfilm készült, melyet egy hónap múlva mutatnak be.