Hella

Harmadszor nyerte el Alföldi a legjobb előadás díját az Armelen

2016.07.03. 16:06 Módosítva: 2016-07-08 11:56:55

Programkereső

A rendező ezúttal Eötvös Péter Senza Sangue című operájának színreviteléért érdemelte ki az elismerést az Armel Operafesztiválon.

Alföldi Róbert eddig háromszor vehette át rendezéseiért a Legjobb Előadás díját az Armel Operafesztivál történetében, emellett a Közönségdíjat is három alkalommal ítélték neki. A nemzetközi zsűri elnöke hangsúlyozta, a Senza Sangue csodálatos zeneiségének és letisztult rendezésének összhangja egyértelművé tette számukra a produkció díjazását.

armel alföldi róbert eötvös péter

Alföldi Róbert Senza Sangue című rendezésével visszatért a Nemzetibe, így széleskörben közbeszéd tárgya lett egy kortárs opera bemutatója. Olvassa el az előadásról szóló kritikánkat ide kattintva!

A legjobb énekesnek járó díjat a gaboni származású Adriana Bignagni Lesca kapta a pisai Verdi Színház The Angel of the Odd című előadásában nyújtott érzelmekben és árnyalatokban gazdag alakításáért.

armel Adriana Bignagni Lesca

A fesztivál Különdíját a Liszt Ferenc Zeneakadémia hallgatóinak előadása, az Elégia ifjú szerelmesekért című produkció, Almási-Tóth András rendezése kapta. Az előadás Vajda Gergely vezényletével volt látható. A zsűri indokolásában a kimagasló zenei teljesítmény és a szereplők expresszív kifejezésmódja mellett az is szerepelt, hogy a Zeneakadémia elsőként vállalkozott Magyarországon a szerző, Hans Werner Henze művének bemutatására.

armel vajda gergely

Az Arte Közönségdíj sorsáról augusztus 10-ig lehet szavazni az Arte Concert oldalán. A végeredményt a Sziget Fesztivál zárónapján, augusztus 16-án jelentik be a Fidelio Színpadon.

Az Armel Operafesztivál produkcióiban a Pannon Filharmonikusok közreműködtek.