Dezső

Eső is volt, meg Domingo is

2016.08.11. 13:03 Módosítva: 2016-08-11 14:58:47

Programkereső

Az eredeti elképzelés helyett fedett és lényegesen nagyobb helyszínen, a Papp László Sportarénában adott ingyenes koncertet a spanyol sztárénekes augusztus 10-én, ám még így is sokan hoppon maradtak.

Két nappal a koncert előtt jelentették be, hogy a várható rossz időjárás miatt Plácido Domingo mégsem a Szent István-bazilika előtti téren, hanem a fedett Papp László Budapest Sportarénában tartja meg ingyenes koncertjét.

domingo koncert
Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

A helyszín megváltoztatása arra is lehetőséget adott, hogy a Szent István térhez képest jóval több ember élvezhesse az áriaestet. A sportcsarnok több mint tízezer férőhelye egytől-egyig megtelt, és még így is voltak, akik a több órás sorban állás után nem jutottak be az épületbe. Az este fél kilenckor kezdődő koncertre az első érdeklődők már kora délután, kettő-három óra magasságában megérkeztek. A hosszas várakozás, mint ahogy képünk is mutatja, 18 óra körül hatalmas felhőszakadással spékelődött meg.

domingo esernyo
Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Azok, akik nem jutottak be a koncertre, az esemény facebbok-oldalán adtak hangot csalódottságuknak.

A 20:30-kor megkezdett koncerten minden az előzetes programnak megfelelően zajlott, sőt Plácido Domingo a közönség kirobbanó örömére magyarul is énekelt.

Az estet a művész kisugárzása és 75 éves korát meghazudtoló színpadi jelenléte vitte sikerre, ami valljuk be, nem kis teljesítmény. Emlékezzünk csak vissza Bessenyei Ferenc híres mondatára, aki azt mondta akár játszik, akár nem, ő nyolckor már alszik.

Cikkünk megjelenése óta több olvasónk is beszámolt a szervezés hibáiról Facebook-oldalunkon: 
  • Sajnos mi sem jutottunk be. Remélem, hogy a felvett előadás részletekből kapunk egy kis ízelítőt a későbbiekben.
  • Felháborító volt a szervezés. Másfél órát álltunk a zuhogó esőben, hétkor már ott voltunk. Mégse jutottunk be. Kiderült hogy nagyon sokan 'vip' jeggyel mentek be, lehetett igényelni. Szívesen fizettem volna akár 10 000 Ft-ot is. Kész átverés volt sokunknak.
  • Kerekesszékben ülve attól féltem, mikor huppan az ölembe valaki, persze sajnos mi sem jutottunk be.
  • Az isteni gondviselésnek köszönhető, hogy nem lett nagyobb baj, engem a 160 centimmel úgy nyomott a tömeg hátulról, hogy nem sok hiányzott ahhoz, hogy elessek és összetapossanak (született valamilyen szabályozás a West Balkán-tragédia után, nem? Már nincs életben?)
  • Az egész azért rettenetesen dühítő, mert konkrétan egy nappal előtte voltam egy másik ingyenes koncerten, ahol 6000 ember kulturált körülmények között, tömegnyomor és bizonytalan várakozás nélkül be tudott jutni. A titok annyi volt, hogy előre kellett ingyenes jegyet igényelni.
Aki bejutott a koncertre, felejthetetlen élményről számolt be ugyanitt:
  • Én egy boldog és elégedett emberke vagyok, aki szerencsésen, ázva-fázva de bejutott és felejthetetlen csodás estét kaptam .Mindez pedig lehetővé tette, hogy a rosszat (eső, tömeg esernyő, nyomorgatás) elfeledjem.