Orbán

Az Operettszínház segíti a Bogányi-zongorák célba juttatását

2016.08.22. 20:45

Programkereső

A kormány által vásárolt tíz darab nagyértékű hangszer magyarországi és európai hangversenytermekben kerül elhelyezésre.

Tavaly áprilisban írtunk arról a Magyar Közlönyben megjelent határozatról, amelyben a kormány tíz Bogányi-zongora megvásárlásáról döntött. A határozat felhívja a nemzetgazdasági minisztert, valamint az emberi erőforrások miniszterét, hogy gondoskodjon 764 millió 54 ezer forint rendelkezésre állásáról az Emberi Erőforrások Minisztériuma költségvetési fejezetében.

Korábban tévesen számoltunk be róla, miszerint az Operettszínház szintén vett tíz darabot a csodazongorából, ugyanis az augusztus 22-ei Közbeszerzési Közlönyben szereplő vásárlás a korábbi kormányhatározat alapján történt. A kormányhatározat szerinti bruttó összeg (764 millió) megegyezik az Operettszínház által kiírt közbeszerzés nettó összegével (602 millió).

Bogányi-zongora
Bogányi-zongora
Fotó: Bujnovszky Tamás

A Budapesti Operettszínház lapunk megkeresésére elmondta, a zongorákra vonatkozó közbeszerzést valóban a 1259/2015. (IV.24.) számú kormányhatározat alapján írták ki. A dalszínház egyet sem tart meg magának Bogányi-zongorákból. A tíz darab nagyértékű hangszer magyarországi és európai hangversenytermekben kerül elhelyezésre.