Ervin

Múzeumba kerül az Alföldi féle Varázsfuvola

2016.11.09. 15:09

Programkereső

Az Armel Opera Festival múlt évi sikerdarabjának legnépszerűbb jeleneteit láthatja az érdeklődő közönség a Magyar Nemzeti Galéria MÚZEUM+ Opera programjában, november 10-én, 19.00 órakor.

A varázsfuvola a Szegedi Nemzeti Színház produkciója, Alföldi Róbert különleges rendezésében, amely a 2015-ös Armel Opera Festivalon két díjat kapott. A nemzetközi zsűri a francia Marlène Assayag koloratúr szopránnak az Éj Királynője szerep kiváló megformálásáért és kimagasló énekesi teljesítményéért a Legjobb Előadő díját adományozta. Az előadás megkapta az ARTE Közönségdíjat is, az Arte Concert weboldalán leadott legtöbb szavazat alapján.

Alföldi Róbert El Kazovszkij-tárlatvezetése
Alföldi Róbert El Kazovszkij-tárlatvezetése
Fotó: youtube

A varázsfuvola sikertörténete még abban az évben folytatódott, meghívást kapott a produkció Plzenbe, az Európa Kulturális Fővárosa program egyik kiemelt eseményeként, majd idén augusztusban Budapesten, a Sziget Fesztiválon öt estén át láthatták a fiatalok az opera legismertebb jeleneteit, az Armel programjában. Ez után Londonba kapott meghívást a produkció, és október 21-22-én a Hackney Empire Színházban mutatta be az Armel Opera Festival A varázsfuvolát. A nézők hatalmas tapssal, ovációval jutalmazták a társulatot, és rendkívül nyitottan, értőn fogadták Alföldi Róbert rendezését. A londoni bemutató óta pozitív kritikák is megjelentek az előadásról.

A vendégjátékról készült összefoglalót itt nézheted meg:

Az Armel Opera Festival többségében külföldi operaházakkal együttműködve minden évben (június 27-július 2.) öt új bemutatót tart Budapesten, amelyeket az ARTE Televízió élőben közvetít, majd a weboldalukon szavazhatnak a nézők a legjobbnak tartott előadásra. A 2016-os fesztivál előadásai december végéig tekinthetők meg az Arte Concert oldalán.