Emil, Csanád

Élő operaközvetítések a Várkert Bazárban

2017.04.18. 10:43

Programkereső

Az All'Opera című sorozatban Rossini A tolvaj szarka, Verdi Don Carlos és Mozart Szöktetés a szerájból című műve szerepel.

Itália legnevesebb operaházainak produkcióit juttatja el a mozivásznakra a All'Opera sorozat. A budapesti közvetítéseknek a Várkert Bazár ad otthont. Az operák eredeti nyelven szólalnak meg, a vetítések angol felirattal követhetők, az előadások szüneteiben riportok, kulisszatitkok, szakértői interjúk hallhatók.

Rossini A tolvaj szarka című operáját április 18-án a milánói Scalából közvetítik, ahol a darab ősbemutatójának 200. évfordulója alkalmából exkluzív ünnepi előadást tartanak Riccardo Chailly vezénylésével. A produkció rendezője Gabriele Salvatores, a főbb szerepekben Rosa Feola, Serena Malfi, Paolo Bordogna és Edgardo Rocha lép színpadra.

Zubin Mehta
Zubin Mehta
Fotó: Várkert Bazár

Május 7-én a világ egyik legfiatalabb operaházába, a 2011-ben megnyílt Firenzei Operaházba kalauzol el a vetítéssorozat, ahol Zubin Mehta az operaház leköszönő főzeneigazgatójaként utolsó alkalommal dirigálja Verdi Don Carlosát. A vadonatúj díszletekkel és jelmezekkel színre vitt produkció címszerepében Fabio Sartori tenor látható, Valois Erzsébetet Julianna Di Giacomo szoprán alakítja.

Az évad utolsó előadása június 19-én Mozart Szöktetés a szerájból című háromfelvonásos daljátéka Zubin Mehta dirigálásával a milánói Scalából. Mozart daljátékát Giorgio Strehler 1965-ben sziluett-játék formájában vitte színre, az előadást a rendező halálának 20. évfordulója alkalmából tűzi ismét műsorra a Scala. Constanza szerepét Lenneke Ruiten énekli, Belmonte szerepét Mauro Peter tenor alakítja.

Az előadások linkjére kattintva 30%-os kedvezménnyel vásárolhat jegyet!