Júlia, Rita

Hivatalos dalának énekeseit keresi az Armel Operafesztivál

2017.04.25. 11:00

Programkereső

A versenynek szakmai feltétele és korhatára nincsen, fejenként egymillió forintos nyereménye viszont van.

A szervezők bármilyen stílusú és korú, hazai vagy külföldi énekes pályázatát fogadják május 22-ig. Az Armel hivatalos dala egy duett, amelynek magyar verzióját Sztevanovity Dusán írta. Zeneszerző Hien, társszerző és hangszerelő Sebestyén Áron. Ennek megfelelően egy női és egy férfi énekest választ a szakmai zsűri. A zsűri tagja Meláth Andrea Liszt Ferenc-díjas operaénekes, Sztevanovity Dusán dalszövegíró és Vajda Gergely, az Armel Opera Festival művészeti vezetője, a Huntsville Symphony (USA) zeneigazgatója.

Sztevanovity Dusán
Sztevanovity Dusán
Fotó: Kovács Tamás, MTI

A szakmai díjon kívül közönségdíjat is hirdetnek, a legtöbb szavazatot kapott férfi és női énekes 200-200 ezer forint díjazásban részesül. A közönség a fesztivál Facebook-oldalán adhatja majd le voksát.

A dalban keverednek a klasszikus, pop- és rockzenei elemek, ezért nem elvárás, hogy a felénekelt versszakok kizárólag a klasszikus operaéneklés, vagy kizárólag a popzene hagyományait tükrözzék. A verseny meghirdetői előnyben részesítik azokat a pályázókat, akik ráéreznek a zenei anyag stílusára és megtalálják a megfelelő előadásmódot.

A dalt július 4-én, zenekari kísérettel adják elő az Armel Opera Festival jubileumi gáláján a Thália Színházban.