zongora

2023 szeptember 8., 17:50
Színház videó Szerző: Fidelio

Mit csinál Anthony Hopkins, ha talál egy magányosan álló zongorát?

A kétszeres Oscar-díjas, nyolcvanöt éves színész közismerten zenekedvelő, aki maga is komponál. Nemrég a közösségi oldalán osztott meg egy videót, mi történik, amikor egy hotel üres előcsarnokában felfedez egy zongorát.
2023 július 24., 15:10
Klasszikus hír Szerző: Fidelio

Magyar fejlesztésű, okos zongoraszéket díjaztak Olaszországban

A neves A' Design Award and Competition dizájnversenyen a Péterváry Ádám zongoraművész ötlete nyomán megvalósult, oldalirányú mozgásra képes zongoraszék Terméktervezés és technikai dizájn kategóriában kapott díjat.
2023 január 19., 14:00
Klasszikus magazin Szerző: Fidelio

Kétezer este a billentyűk mögött – Miklós György zongoraművész kilencvenéves

Mind előadóművészként, mind tanárként jelentős munkásság áll Miklós György zongoraművész mögött, aki ma tölti be kilencvenedik életévét. A kiváló muzsikust néhány szép felvételével köszöntjük.
2022 szeptember 5., 09:35
Plusz ajánló Szerző: Fidelio

Kísérletező kedvű zongorista érkezik a Várkert Bazárba

Daniel Verstappen zongoraművész muzsikájával nem csupán zenei stílusokat, de kultúrákat és embereket is össze kíván kapcsolni. Vizuális effektekkel kísért koncertjein nem csak a klasszikus zene rajongóit várja.
2022 május 11., 16:35
Klasszikus kritika Szerző: Szöllősi Mátyás

Megfontoltan, líraian

A Zongora című sorozat rendezésében Berecz Mihályt követően újabb fiatal zongorista, Palojtay János adott szólóestet a Zeneakadémián, május 4-én. Ha van bennünk kellő türelem és igény az odafigyelésre, különleges élményben lehet részünk koncertjein.
2022 április 19., 09:30
Klasszikus gyász Szerző: Fidelio/MTI

76 éves korában elhunyt Radu Lupu zongoraművész

A Grammy-díjas zongoraművész 2019-ben vonult vissza a színpadról betegsége miatt. Halálhírét a román közszolgálati rádió klasszikus zenei adója közölte.
2022 március 11., 16:10
Plusz videó Szerző: Fidelio

Valahol Ukrajnában: búcsú a zongorától

Akinek van hangszere, akinek a lelkében van egy apró zugoly a zenének, az tudja, hogy ehhez a videóhoz nincs mit hozzátenni. De még ezek sem kellenek hozzá. Szétlőtt ház, egy elegáns zongora és egy sírás küszöbén álló zongorista, kabátban-sapkában. Búcsúznak. Hallgassák. Nézzék. 2022, valahol Ukrajnában.
2021 október 18., 14:35
Klasszikus ajánló Szerző: (x)

Lengyel-magyar barátság - Emszt/Koszowski Duó első lemeze

A Folks című albumon lengyel és magyar zeneszerzők művei szólalnak meg az alkotók átiratában, szoprán szaxofonon és zongorán.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Plusz

Ők az idei Prima Primissima-jelöltek

A korábbi éveket jelentősen meghaladó számú jelölés érkezett az idei Prima Primissima díjra. A tudomány, művészet, sport, oktatás és ismeretterjesztés terén kiemelkedő munkássággal bíró jelölteknek odaítélt elismerést december elején adják át a Müpában.
Zenés színház

Ismét díjazta a legjobb előadásokat az Opernwelt

Idén is összegyűjtötte az évad legjobb művészi produkcióit a rangos német operamagazin, az Opernwelt. A legjobb operajátszó intézmény hetedik alkalommal a Frankfurti Opera lett.
Plusz

Riccardo Muti, Daniel Harding, Philippe Jaroussky, Diana Damrau – 2024-ben is sztárok érkeznek a Müpába

Bővül a Müpa 2023/24-es évadának programja: nemcsak Riccardo Muti és a Chicagói Szimfonikusok, Maria João Pires és Daniel Harding, Philippe Jaroussky, Francesco Corti és a Freiburgi Barokk Zenekar érkezik, de fellép a bluegrasslegenda Béla Fleck is.
Jazz/World

Ezekre az albumokra esküszik a fúziós zene nagyágyúja, Gary Husband

A Fidelio és a JazzFest Budapest közös sorozatának legújabb részében a nemzetközi hírű dobos, zongorista és billentyűs, Gary Husband kedvenceibe hallgathatunk bele.
Könyv

Könyvfóliázás: vesszőhiba miatt nyerhet pert a Líra

Minden jel szerint nem követett el jogsértést a Líra Kereskedelmi Kft., amikor homoszexualitást tartalmazó könyveket árusított az ifjúsági részlegen, az érintett rendelet ugyanis egy fogalmazási hiba miatt nem azt jelenti, amit a jogalkotó vélhetőleg mondani szeretett volna.

Nyomtatott magazinjaink