zsidó kulturális fesztivál

2023 szeptember 5., 14:05
Klasszikus ajánló Szerző: (x)

Fesztiválok sorával indítja évadát az Anima Musicae

Mindegy, hogy a nyarat búcsúztatjuk, vagy az új évadot köszöntjük, egy biztos: az Anima Musicae Kamarazenekar augusztusban és szeptemberben is nívós hazai zenei fesztiválokon fordul meg, fantasztikus művészek társaságában.
2023 augusztus 28., 13:05
Plusz ajánló Szerző: (x)

Jubileumi zsidó fesztivál színezüstben

Hazai és nemzetközi sztárok ünneplik együtt a Zsidó Kulturális Fesztivál negyedszázados jubileumát szeptember 3-12. között.
2023 augusztus 3., 10:35
Plusz ajánló Szerző: Fidelio

Színezüstbe öltözik idén a Zsidó Kulturális Fesztivál

Zenei- és irodalmi programokkal, illetve hazai és külföldi hírességekkel ünnepli fennállása 25. évét a Zsidó Kulturális Fesztivál. Mások mellett
2022 augusztus 26., 09:55
Plusz ajánló Szerző: (x)

Életörömre hangol a 24. Zsidó Kulturális Fesztivál

Hét csodálatos budapesti helyszínen huszonnégy különleges zenei, művészeti és irodalmi programot kínál a 24. Zsidó Kulturális Fesztivál, amely szeptember 4-től szeptember 12-ig várja a közönséget hazai és nemzetközi sztárokkal. A programsorozat idei jelmondata: életörömre hangolunk!
2022 augusztus 5., 11:00
Plusz ajánló Szerző: Fidelio

Életörömre hangolunk! – Szeptemberben jön a Zsidó Kulturális Fesztivál

Könnyű- és komolyzenei koncertek, irodalmi és gyermekprogramokkal, hazai és nemzetközi művészekkel várja a látogatókat a 24. Zsidó Kulturális Fesztivál szeptember 4. és 12. között. A programokat hét fővárosi helyszínen rendezik meg.
2021 július 27., 13:10
Plusz ajánló Szerző: Fidelio

A felújított Rumbach utcai zsinagóga a Zsidó Kulturális Fesztivál új helyszíne

„Éljük át újra!” - mottóval öt helyszínen, több mint húsz programot kínál a Zsidó Kulturális Fesztivál augusztus 22. és 30. között Budapesten. A fesztivál új helyszíne a felújított Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga lesz.
2018 augusztus 24., 11:55
Jazz/World ajánló Szerző: Fidelio

Ezek a fiatalok el fognak varázsolni a zenéjükkel

Kifejezetten a Zsidó Kulturális Fesztiválra összeállított meglepetés-műsorral, pszichedelikus klezmer improvizációval készül augusztus 29-ei koncertjére az Ethnofil zenekar.
2017 augusztus 24., 13:48
Jazz/World ajánló Szerző: Józsa Ágnes

Színház, jazz, klezmer egy fesztiválon

Szeptember 3-14. között rendezik a Zsidó Kulturális Fesztivált, amely évről évre felvonultatja a zenei és színházi élet nagyságait a város gyönyörű helyszínein: a Dohány utcai Zsinagógában, a Goldmark Teremben, a Hegedüs Gyula utcai, a Bethlen-téri és a Frankel Leo úti Zsinagógában, valamint az Óbudai Társaskörben.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Zenés színház

Kettévágott Carmina Burana – reakciók az operaházi büfébotrányra

Bogányi Tibor karmester visszalépett az operaház Carmina Burana-produkciók vezénylésétől, mivel főigazgatói döntésre szünetet kell beiktatni az előadásba. Az ügy számos viharos reakciót váltott ki.
Vizuál

Elhunyt Koncz András festőművész

A Munkácsy-díjas festőművész, Koncz Zsuzsa énekesnő öccse hosszú, méltósággal viselt, súlyos betegség után hunyt el március 2-án hajnalban, életének hetvenegyedik évében.
Zenés színház

„Mindenkinek ajánlom, hogy menjen ki éjszaka az erdőbe!” – interjú Claus Guthtal

A világ egyik legjelentősebb operarendezője, Claus Guth nemrég Budapestre látogatott: számos neves színház után a Magyar Állami Operaház is átvette Don Giovanni-rendezését. Ebből az alkalomból kérdeztük az alkotót.
Vizuál

Elhunyt Vadász György építész

Életének 92. évében, március 3-án elhunyt Vadász György Kossuth- és Ybl Miklós-díjas építőművész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, a nemzet művésze. A kilencvenes években készült épületeivel nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a bauhaus ismét népszerűvé vált a hazai építészetben.
Színház

Oidipusz a politika útvesztőjében – bemutatták Szikszai Rémusz rendezését a Radnóti Színházban

A Radnóti Színház legújabb előadásában Oidipusz egy idealista, ígéretes politikus, akinek szembe kell néznie a múlt terheivel. A produkció bemutatójára március 3-án került sor. A főszerepekben mások mellett Pál András, Kováts Adél és László Zsolt látható.

Nyomtatott magazinjaink